Food·Recepten

Romige Chocolademousse

Heerlijke luchtige romige chocolademousse. Begin je al te kwijlen? Nou ik wel… Desserts maken is nooit zo mijn ding, omdat je alles precies goed moet doen, want anders mislukt het gelijkt. Net zoals deze chocolademousse, als ik even geen geduld heb, dan mislukt die. En ja, ik en geduld… Het is dus al regelmatig mislukt. Maar dit hoeft natuurlijk niet. Gewoon goed het recept lezen en wat geduld hebben, en je hebt een heerlijke chocolademousse op tafel staan.

Zowel thuis als op mijn werk is dit een heel groot favoriet, want wie houd er nou niet van chocolade. Hoe je deze luchtige en romige chocolademousse maakt, lees je hieronder in het recept.

img_20190901_1404139199513355632380150.jpg

Ingrediënten (voor 4-6 personen)

  • 150 gram pure chocolade
  • 3 eieren
  • 250 ml room (ongezoet)
  • 100 gram suiker
  • Snufje zout

Bereiding

Mix de room lobbig (yoghurt dikte) en zet deze daarna even koel.

Smelt de chocolade Au Bain Marie. Mix ondertussen ook de suiker, zout en de eieren au Bain Marie. Als het mengsel lauwwarm is, haal je de schaal van de pan en klopt je het nog voor ongeveer 8-10 minuten.

Als de chocolade gesmolten is, haal je deze van het vuur en laat je afkoelen.

Zodra de chocolade is afgekoeld en het ei-mengsel goed is opgeklopt, ga je het door elkaar spatelen.

Hierbij is het echt heel belangrijk dat de chocolade niet meer te warm is, anders ontstaan er stukjes in het mengsel. (Dan krijg je staciatella chocolademousse 😉 Dit is mij al regelmatig gebeurd, omdat ik geen geduld heb)

Als de chocolade helemaal door het mengsel is pak je de lobbig geklopte room erbij. Deze ga je er voorzichtig doorheen spatelen.

Daarna kan je de chocolade mousse in een grote schaal doen of ik allemaal kleine schaaltjes en laat je het voor ongeveer 2/3 opstijven in de koelkast.

En klaar is je heerlijke romige chocolademousse.

Ga jij deze chocolademousse ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Veel kookplezier!

*au Bain Marie betekent dat je een pan voor 1/3 met water gevuld op het vuur zet. Doe hier bovenop een schaal waar je de chocolade doe. Zorg ervoor de de schaalt het water niet aanraakt. ( dit doe je ook met de suiker met eieren opkloppen)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s