Food·persoonlijk

Eventjes weer een update

Eventjes weer een update. Veel vroegen vorige week al, waar mijn update was, maar ik ga niet elke week een update doen. Twee weken terug heb ik een update geplaatst met daarin dat ik wat dingen ga veranderen. Als je die update nog niet heb gelezen, is het misschien handiger om die eerst even te lezen, voordat je deze verder gaat lezen.

In de update van vorige week heb ik aangegeven dat ik wat dingen omtrent mijn eetpatroon etc. wil gaan veranderen. Met hulp van Estrella (van Jorellafit) heb ik een aantal dingen doorgenomen, waardoor het wat makkelijker gaat.

IMG_3202.JPGHoe is het de afgelopen 2 weken gegaan en wat is er al veranderd?

Mijn voedingspatroon is weer zoals ik het hebben wil. Ik hou de 80/20 regel aan. Dit betekend 80% gezonde voeding, 20% minder gezonde voeding. Dit gaat gewoon goed. Ik geniet van mijn cheat-momentjes en kies ook niet te veel voor alleen maar gezonde of alleen maar ongezonde voeding. De balans is weer terug.

Nu mijn avondsnack. Hier is vaak wat ophef over geweest, waardoor ik er best onzeker over werd. Daarom wilde ik dat helemaal gaan veranderen. Uiteindelijk heb ik daaraan niet veel veranderd. Het enige wat ik nu heb veranderd is dat ik luister naar mijn lichaam. Heb ik trek in een hele grote snack, dan neem ik ook gewoon een hele grote snack. Het maak mij niet meer uit dat het al 23:00 in de avond is. Als ik trek heb, dan heb ik trek en daar moet je naar luisteren. Als ik een keer minder trek heb (wat eigenlijk zelden is, omdat ik om 16:00 al avondeten op heb) dan neem ik ook gewoon iets minder.

De afgelopen twee weken heb ik dus qua voedingspatroon niet veel veranderd, maar qua gedachtes erover wel. Hiermee had ik het soms best lastig, want ik had altijd in mijn hoofd “”wat zullen anderen hiervan vinden” “vinden anderen het niet raar dat ik zoveel laat in de avond eet”. Deze gedachtes bleven door mijn hoofd spoken, maar ik heb er uiteindelijk gewoon voor gekozen om niet mijn hele avondsnack meer te posten op mijn instagram. Dus de laatste twee weken heb ik geen een keer mijn volledige avondsnack gepost en dat voelde best goed.

Qua verdeling van mij eten, ga ik mij niet meer druk om maken. Ik luister naar mijn lichaam. Als ik in de middag niet zoveel honger heb, dan eet ik iets kleins. Als ik in de middag meer honger heb, eet ik iets groots. Zo hoort het en ik ben blij dat het mij nu ook steeds meer lukt. Geen vaste hoeveelheden meer, geen standaard hoeveelheden voor het ontbijt, de lunch, het avondeten en de snacks.

De komende twee weken ga ik dit proberen vast te houden. Misschien zal ik tussendoor wel eens weer mijn volledige avondsnack plaatsen, als daar vraag naar is. Daarna is het ook tijd om mij bezig te houden met de volgende stap. De volgende stap is om mijn macro’s losser laten. Hoe dat gaat verlopen, lezen jullie in mijn nieuwe update.

Hoe gaat het voor de rest met mij?

Voor de rest gaat het goed. Dat kunnen jullie misschien ook wel merken in de foto’s die ik de laatste tijd plaats. Ik werk veel en heb het heel druk met school, maar ik heb nog steeds plezier in het werk. Ik ben vaak wel heel erg moe, maar als om 17:00 het diner begint, komt alle energie weer voor even terug. Ook komt die moeheid, omdat ik mijzelf soms weinig rust geef. Ik werk nu ongeveer 34-35 uur per week, ga 1 dag naar school. Daarnaast heb ik dus 2 dagen vrij, maar op deze dagen ben ik vaak druk met boodschappen doen en vooral met school. Ik ben pas in Januari begonnen met deze BBL opleiding en ik doe deze opleiding ook nog versneld. Deze opleiding ga ik dus in 1,5 jaar doen, terwijl je er normaal 3 jaar over doen. Hiervoor moet ik natuurlijk wel wat harder werken, maar dat heb ik ervoor over.IMG_3250.JPG

Ook ben ik gewoon toe aan vakantie, even een aantal dagen helemaal niks doen. Mijn laatste vakantie die ik had was vorig jaar zomer, toen had ik in augustus 3 weken vakantie. Gelukkig gaat de tijd best snel en is het bijna 15 Juli. Dan heb ik ook weer 3 weekjes vakantie. Dat is echt iets waar ik nu naar uitkijk.

Dit was zo’n beetje de update. Knap als je alles heb gelezen haha. Als je meer wilt weten, laat het mij weten.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s