Food·Recepten

Gevulde paprika’s, vegetarisch en gezond

 

 

Afgelopen kerst maakte ik op eerste kerstdag deze heerlijke gevulde paprika’s. Ze zijn vegetarisch en als je de hüttekäse weglaat zijn ze ook vegan. Ik had nog niet eerder gemaakt gevulde paprika’s, maar het stond al wel een tijdje op mijn ‘to-do’ lijstje. Naar heel internet afgezocht te hebben naar het ultieme recept voor gezonde en gevulde paprika’s zonder vlees, kwam ik niet echt veel verder. Daarom ben ik zelf wat gaan experimenteren en dat is deze keer goed uitgepakt.

Ingrediënten (voor 2 halve gevulde paprika’s + extra vulling voor ernaast)

  • 1,5 paprika (de gele en het rode zijn het lekkerst, want daar zit meer smaak aan)
  • 200 gram groente mix (ik gebruikte dit keer diepvriesgroente, maar met verse groente kan natuurlijk ook)
  • Halve courgette
  • 200 gram tomatenblokjes
  • 40 gram tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 gram hüttekäse
  • Italiaanse kruiden of andere kruiden naar keuze
  • Een heel klein beetje olie om in te bakken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Hak de knoflook en snij de courgette en een halve paprika in stukjes. Doe een heel klein beetje olie in een grote pan en bak hierin de knoflook. Zorg dat je de knoflook niet te lang bakt, anders krijg de knoflook een bittere smaak doordat het verbrandt. Snijd ondertussen de andere paprika door de helft en leg deze in een ovenschaal. Bedek de ovenschaal eventueel met bakpapier.

Voeg de paprika aan de knoflook toe en laat dit 2 minuten mee bakken. Voeg daarna ook de diepvries groente en de courgette toe. Als alles bijna gaar is kan je de tomatenblokjes en tomatenpuree toevoegen. Roer alles goed door elkaar en breng het dan op smaak met de kruiden naar wens. Als de vulling klaar is, kan je de vulling in de paprika’s doen en verdeel hier de hüttenkäse over. Zet de paprika’s voor ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

De overige vulling kan je naast de paprika’s serveren of bewaren voor de volgende dag. Kook er dan lekker pasta bij en je hebt een heerlijke gezonde vegetarische pasta.

Hierbij serveerde ik aardappeltjes uit de oven, maar het is ook erg lekker met rijst, couscous of quinoa.

Eet smakelijk en geniet ervan!

Groetjes, Tiffany

Laat me weten of je het ook heb gemaakt en hoe het smaakte!

2 gedachten over “Gevulde paprika’s, vegetarisch en gezond

Plaats een reactie