persoonlijk

Eetstoornisregels die ik nu aan het tackelen ben

Hoi Allemaal! Ik kreeg veel de vraag over welke uitdagingen ik nu aan ga in de kliniek. Het leek mij leuk om mijn uitdagingen in deze blog te delen. Dus hieronder lees je over welke eetstoornisregels ik nu aan het tackelen ben in de kliniek.

Geen calorieën meer tellen. Voor mijn opname was ik heel erg veel bezig met calorieën tellen en alles van mijn eten afwegen, zelfs mijn boterhammen en beleg woog ik af. Dit doe ik nu in de kliniek niet meer. Thuis weeg ik ook mijn boterhammen en beleg niet meer af en dat is al een hele win voor mij.

Elke dag evergreens als ochtendsnack. Dit is voor mij lastig, omdat het veel suikers bevat en de laatste weken mocht ik weinig tot geen suikers meer eten van mijn eetstoornis.

Variëren in fruit. De laatste weken durfde ik alleen nog maar appels en soms aardbeien te eten. In de kliniek heb ik al durven te variëren met peren, kiwi’s en zelfs een grote sinasappel.

Elke dag pindakaas met de lunch. Pindakaas is echt een no-go voor de eetstoornis. Het bevat namelijk veel vetten (wel gezonde, I know, maar dat maakt voor de eetstoornis niets uit) en veel calorieën. Vanaf begin van de opname ben ik gelijk elke middag een boterham gaan beleggen met pindakaas.

Elke dag geitenkaas i.p.v. jonge kaas met de lunch. Naast de pindakaas ben ik ook elke middag gegaan voor een plak geitenkaas op brood. Deze plakken zijn groter/ zwaarder dan de plakken jonge kaas de ik normaal in de kliniek nam.

Genoeg boter smeren. Dit is iets wat natuurlijk moet in de kliniek. Thuis ga ik dit anders aanpakken, want ik eet niet onder elk beleg boter, maar dit ga ik ook voordat ik naar huis ga met de diëtiste hier bespreken.

Elke avond weer een zakje chips en daarin variëren. Vanaf deze week moet ik ook elke avond naast mijn fruit en yoghurt ook een zakje chips.

Tussendoor een keer een koffie met opgeschuimde melk nemen. Dit is voor mij een hele uitdaging, omdat het extra is bovenop mijn eetlijst.

Genoeg muesli scheppen met het ontbijt. Ontbijt vind ik erg moeilijk, omdat we hier volle yoghurt krijgen en ik dat ook helemaal niet lekker vind. Ook is de muesli niet erg lekker er zitten alleen rozijnen en noten in. Toch probeer ik elke dag genoeg muesli te nemen.

Volledige avondmaaltijden eten. Gevarieerd van gebakken/gekookte aardappels, pasta, rijst, roti en couscous.

Daarnaast volg ik ook gewoon elke dag volledig mijn eetlijst met de producten die ze hier hebben. Dit is al een uitdaging op zich.

Mijn doelen zijn om ook nog een keer vlokken met de lunch te gaan nemen, oude kaas op mijn beschuitjes van mijn middagsnack doen en een keer wraps maken voor mijn zelfkookmaaltijd.

Binnenkort zal ik ook een lijstje maken met doelen voor thuis.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s