persoonlijk

Een tandje erbij #kliniekupdate

Het is alweer 2 weken geleden dat ik een update heb geplaatst, dus vandaag heb ik weer een nieuwe update. Ik heb op mijn instagram weer gevraagd of jullie vragen hadden en een paar beantwoord ik hieronder.

Hoe gaat het nu?

Het gaat nu erg zwaar. Ik kom netjes aan in gewicht, wat ik ook wil, maar het is mentaal een zware strijd. Ik ben 2 weken geleden met medicatie begonnen om minder last van spanning en paniekaanvallen te hebben. Deze medicijnen gaat als goed is na ongeveer 3/4 weken werken. Als dat niet helpt, stop ik met de medicatie. Dus dat is nog even afwachten. Wel heb ik deze week besloten om er nog een tandje bij te zetten met eten, zodat ik eerder mijn gewicht bereikt heb. Niet perse om naar huis te gaan, maar ook gewoon weer om gezond te zijn, weer te kunnen hardlopen en meer concentratie te hebben. Maar natuurlijk wil ik ook graag lekker naar huis, want het gaat thuis ook erg goed.

Hoe gaat het thuis?

Thuis gaat het eten goed. Ik volg netjes mijn eetlijst en tussendoor probeer ik afleiding te zoeken in hobby dingen zoals schilderen op nummer en diamant painting.

Houden ze in de kliniek rekening met je autisme?

Dat proberen ze wel, wat ik erg fijn vind. Ik heb vaste tussendoortjes en ik mag een uur van te voren weten wat we eten voor het avondeten. Ik vind het erg fijn dat ze proberen mee te denken. Natuurlijk zijn er nog steeds erg veel prikkels, maar ik heb gelukkig mijn eigen kamer waar ik ’s avonds kan ontprikkelen.

Wat zijn je doelen voor het komende half jaar?

Als eerste doel is om natuurlijk mijn gewicht te bereiken en naar huis te kunnen en verder te werken aan mijn herstel. Daarnaast heb ik een paar andere doelen zoals starten met hardlopen en mijn foodblog weer verder op te pakken. Ook wil ik mezelf gaan leren accepteren hoe ik ben.

Wat ga je doen als je met ontslag ben? Krijg je dan nog hulp?

Als ik met ontslag ga, moet ik weer wekelijks op controle komen bij mijn behandelaar. Ook nu heb ik wekelijks een gesprek met mijn behandelaar, wat ik erg fijn vind. Dus als ik met ontslag ga, krijg ik nog steeds die gesprekken en ga ik samen met mijn behandelaar verder werken aan mijn herstel.

Daarnaast ga ik gewoon weer mijn leven proberen op te bouwen en ga ik weer lekker wat uurtjes werken in de keuken waar ik afgelopen jaar ook heb gewerkt. Aankomend weekend mag ik zelfs al eventjes werken, wat ik erg leuk en fijn vind. Ook moet ik dan gaan beslissen wat ik met mijn studie wil gaan doen. Daar wil ik nu liever nog niet over nadenken, eerst even mijn herstel.

Dit is de update voor deze week. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om te lezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s