persoonlijk

Daar zitten we weer #kliniekupdate

Jullie hebben al kunnen lezen dat ik ben opgenomen in de eetstoorniskliniek. Niet de leukste plek om te zitten, maar het is voor nu de beste keuze. Thuis lukte het niet om stappen vooruit te zetten en ik bleef hangen in de eetstoornis. Dit keer is het ook geen ‘boost’ opname van 3 weken. Deze keer blijf ik tot ik een bepaald gewicht heb bereikt en dit zal wel even duren. Over 6 weken heb ik een evaluatie en dan kijken we of de opname verlengd moet worden of dat ik naar huis kan.

Hoe is het de afgelopen week gegaan?

De eerste week is me heel zwaar gevallen, maar dit wist ik van te voren al. Ik sliep op een tweepersoonskamer en heb daardoor had ik ook geen eigen plekje om te ontprikkelen. Gelukkig heb ik vanaf vandaag een eenpersoons kamer. Ik mag maar 2x per dag 5 minuten buiten wandelen. Beter iets dan niets zullen we maar zeggen. Ik ben met voedingslijst A gestart en dit is de laagste voedingslijst die ze in de kliniek hanteren. Ondertussen ben ik al wel een lijst omhoog gegaan en donderdag moet ik nog een lijst omhoog…. Ik heb het hier heel moeilijk mee, want mijn gewicht stijgt sneller dan gehoopt. Ik weet dat het nodig is, maar het blijft moeilijk. Het eten gaat zoals ik moet doen volgens de lijst, maar hierdoor ben ik wel 24/7 gespannen.

De dagen zijn erg leeg en duren heel lang. Ik heb de afgelopen week vooral in bed gelegen, serie gekeken, gegeten en geslapen. Niet veel bijzonders dus. Therapieën krijg ik nog niet. Hier baal ik enorm van. Ik zit helaas ook niet lekker in mijn vel en ik hoop dat dit snel gaat veranderen.

Het is even een korte update, want meer heb ik niet te delen. Deze week zal het ook moeilijk worden, maar hopelijk heb ik wel wat meer energie om dingen te doen qua creatief bezig zijn. In het weekend mag ik zaterdag en zondag van 13 tot 18 naar huis. Niet lang, maar beter iets dan niets.

3 gedachten over “Daar zitten we weer #kliniekupdate

  1. Och meis, ik lees nu pas dat je terug bent in de kliniek. Dapper dapper dapper dat je het gevecht blijft aangaan. Heel veel sterkte en succes. Hou vol. Heel veel liefs, Marion

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s