Food·Recepten

Zalm tartaar met avocado

Opzoek naar een heerlijk en makkelijk voorgerecht waarmee jij de show steel? Zoek dan niet verder. Zalm met avocado is een topcombinatie en de frisse limoen aioli maakt het geheel helemaal compleet. Het recept is makkelijk van te voren te maken.

Ingrediënten (1 groot voorgerecht of 2 kleine porties)

  • 1 zalmfilet
  • 1/2 avocado
  • 1/2 sjalotje
  • verse bieslook

Voor de limoen aioli

  • 1 eidooier
  • 1 teen knoflook/ of 2 kleine teentjes knoflook (gehakt)
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 tl citroensap
  • 75 ml zonnebloemolie
  • snufje zout en witte peper

Bereiding limoen aioli

Doe alle ingrediënten behalve de zonnebloemolie, zout en witte peper in een hoge smalle kom of (maat)beker. Mix het geheel met de staafmixer. Giet druppelsgewijs de zonnebloemolie toe. Voeg de olie niet te snel in één keer toe, want dan zal het geheel niet goed mixen. Wanneer het geheel een romige/ dikke substantie is kan je het nog op smaak brengen met een snufje zout en witte peper.

Bereiding zalmtartaar

Snij de zalmfilet en avocado in kleine blokjes, snipper het sjalotjes en snij de bieslook in klein ringetjes. De gesneden zalm doe je samen met de avocado en het gesnipperde sjalotje in een schaaltje. Voeg hieraan limoen aioli toe. (hoeveelheid naar eigen smaak). Voeg ook de helft van de gesneden bieslook toe. Meng dit met een lepel goed door elkaar en serveer het op een bodje met wat veldsla. Maak het geheel af met de rest van de bieslook en klaar is je prachtige voorgerecht.

Ga jij dit voorgerecht ook voor jouw gasten maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s