Food·Recepten

Mexicaans pannetje

Vandaag gaan we weer richting Mexico met dit recept! Ondanks dat ik nog nooit in Mexico ben geweest, ben ik wel fan van Mexicaans eten (zolang er maar niet te veel bonen inzitten). Ik ben dol op gekruid en spicy eten en zo is dit recept ook. Lekker met veel groente en je kan het eten met rijst, tortilla’s couscous, bulgur of quinoa.

Dit recept is ook heel handig om van te voren te maken en laten op te warmen. Ook ideaal om in porties in te vriezen. Zo heb je altijd een lekkere gezonde maaltijd. Alleen nog iets van rijst of wraps erbij en klaar.

Ingrediënten

 • 350 gram kipfilet
 • klein blikje kidneybonen
 • klein blikje mais
 • 200 gram sperziebonen
 • 2 rode uien
 • 1 witte ui
 • 1 rode paprika
 • 1 tl gerookte paprikapoeder
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl komijnpoeder
 • 1 tl knoflookpoeder
 • 1 tl uienpoeder
 • 2 tl cayenne of chilipoeder (als je van pittig houdt)
 • snufje piment (kan je weglaten)
 • snuf zout
 • olijfolie om in te bakken

Bereiding

Kook de sperziebonen beetgaar en spoel ze daarna af onder koud stromend water (zodat ze niet doorgaren). Snij ondertussen de kipfilet, rode ui, witte ui en paprika in blokjes. Laat het blikje mais even uitlekken en spoel het af onder stromend water. Herhaal dit met de kidneybonen en laat het beide goed uitlekken.

Verhit dan een wok met een scheutje olijfolie en bak hierin de kip, uien en paprika. Zodra de kip gaar is voeg je de bonen, mais, sperziebonen en alle kruiden toe. Voeg eventueel nog een klein scheutje water toe en bak het geheel voor ongeveer 2 a 3 minuten.

Serveer het met rijst/wraps/taco’s en klaar is je makkelijke en snelle maaltijd.

Ga jij dit recept ook proberen? Laat het mij weten en tagg @Tiffsjourneyx in jouw bericht.

4 gedachten over “Mexicaans pannetje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s