Food·Recepten

Het Bourgondische Bitterballen boek #Review

Bitterballen, wie kent ze niet? Als echte Nederlander moet je wel eens een bitterbal hebben gegeten natuurlijk. Op mijn ‘wat ik nog wil maken’ lijstje stond ook bitterballen en deze ik al een hele tijd terug gemaakt, maar ik wil graag nog veel meer soorten gaan proberen. En dat kan nu ook, want ik heb het bitterballen kookboek in mijn bezit!

Jaja, een kookboek met alleen maar recepten voor bitterballen. Een top kookboek die je niet in verschillende soorten vindt. Volgens mij is er tot nu toe pas één. En dat is het bitterballen kookboek van Ilona. Ook wel bekend als de Bitterballenkoningin. Ilona heeft al een tijdje terug haar kookboek naar mij gestuurd, maar door de drukte met school heb ik nog geen tijd gehad om een review te schrijven. Maar hier is die dan. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.

Door de drukte en een eetstoornis is het me nog niet gelukt om meerdere recepten eruit te maken. Dit ga ik natuurlijk nog wel doen in de toekomst, want als er iets is wat ik lekker vind uit de frituur, dan zijn het wel bitterballen en kroketten. Friet etc. hoef je mij niet te geven, maar bitterballen en kroketten zijn toch wel een guilty pleasure.

Wel heb ik al een hele tijd geleden een recept van Ilona gemaakt, namelijk de bitterballen met tomaat, Parmezaan, burrata en basilicum. Het recept vind je ook op haar website Bitterbalrecepten.nl.

img_20190609_1149545610112689495937259.jpg

Nou moet ik toegeven, dat het niet helemaal gelukt is zoals ik zou willen. Sommige bitterballen knapte iets open tijdens het bakken, maar dat was mijn eigen stomme fout. Iets met geen geduld hebben… De smaak daarentegen was top. Je merkt echt wel een verschil tussen bitterballen uit de winkel en zelfgemaakte bitterballen. Ik heb nog een heel lijstje aan bitterballen die ik wil gaan proberen te maken, zoals die met Hollandse garnalen en die met truffel en paddenstoelen.

Maar nu nog even wat over het kookboek zelf. In het kookboek vind je 30 verschillende bitterballen recepten. Allemaal hele unieke recepten gevarieerd van vleesbitterballen tot vis en vegetarische bitterballen. En maak je de bitterballen voor bij de borrel? Dan vind je ook nog bier-, wijn- & cocktailadvies van kenners.

Bitterballen maken is niet even 123 gedaan, maar in het kookboek staat een duidelijke stap voor stap uitleg met daarbij foto’s. Dit maakt het voor iedereen haalbaar om zelf bitterballen te gaan maken.

Op de blog van Ilona, Worstenbrood & Wijn vind je ook nog meer heerlijke recepten, hele leuke blogs, kookinspiratie, hotspots en vergeet natuurlijk niet de kookboeken podcast te luisteren.

Ben je nou ook helemaal enthousiast geworden? Het bitterballen kookboek kan je Hier via de link bestellen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s