Food

SIP Sleep

Afgelopen 12 dagen heb ik de #Dreamjanuary challenge gedaan van SIP Sleep. SIP Sleep is een drankje dat je helpt om beter te slapen. Je neemt dit drankje ongeveer 45 tot 60 minuten voor het slapen gaan. De ingrediënten zorgen vervolgens ervoor dat jouw lichaam zich klaarmaakt om te gaan slapen. SIP.Sleep maakt je niet duf en moe, maar zorgt ervoor dat je sneller in slaap valt, beter doorslaapt en ’s ochtends uitgerust wakker wordt.

Dit klinkt allemaal veelbelovend, maar werkt het ook echt? Dat heb ik natuurlijk voor jullie getest. Normaal gesproken neem ik elke avond voor het slapen gaan melatonine, dit zijn pillen die ervoor zorgen dat je beter slaap. Deze werken voor mijn niet volledig, maar zorgt er wel voor dat ik niet de hele nacht wakker lig door het piekeren. Het liefst wil ik van deze pillen af, want melatonine is verslavend en dat merk ik al. Een nacht zonder een melatonine pil, is gelijk een nacht zonder slaap. Mijn lichaam kan al niet meer zonder. Maar wie weet, is dit het drankje de oplossing.

SIP Sleep

Voordat ik met de testresultaten ga gooien, vertel ik jullie eerst even wat over het drankje zelf. Het klinkt toch best gek, een drankje waar je beter van kan slapen. Oke, een goed glas wodka en je slaap ook goed zeggen ze, maar dat is natuurlijk niet de bedoeling.

De ingrediënten

Voedingswaarde per blikje (250ml)

  • 15 Kcal
  • 0g Vet
  • 3,8g koolhydraten waarvan 0g suikers
  • 3g Eiwitten
  • 56mg Magnesium
  • 1,4mg Vitamine B6
  • 3000mg Glycine
  • 77,5mg Passiebloemextract
  • 125mg Valeriaanwortelextract

Ingrediënten: Water, smaakversterker: erythritol, glycine, voedingszuur: citroenzuur, magnesiumcitraat, natuurlijke aroma’s, kleurende plantenconcentraten (saffloer, citroen, wortel, granaatappel), 0,03% passiebloemextract, 0,05% valeriaanwortelextract, zoetstof: sucralose, pyridoxine hydrochloride (vitamine B6).

Door welke ingrediënten slaap je beter?

Magnesium: Dit mineraal is brandstof voor de processen die je slaap bevorderen. Zo zorgt het bijvoorbeeld dat je lichaam, hersenen en zenuwstelsel kalmeren.

Vitamine B6: Deze slaapverwekkende hulpstof zet processen in jouw lichaam in gang die je helpen om lekker in slaap te vallen. Grappig detail: je onthoudt je dromen ook beter!

Passiebloem: Deze prachtige bloem ondersteunt een goede nachtrust en helpt je je zenuwstelsel te ontspannen. Zo slaap je beter door en word je de volgende ochtend fit en uitgerust wakker.

Valeriaan: De wortel van deze kruidachtige plant zorgt ervoor dat je makkelijker in slaap valt en beter doorslaapt. Zonder sufheid de volgende ochtend!

Glycine: Dit aminozuur krijgt gek genoeg nog niet veel aandacht als het gaat om het verbeteren van de slaapkwaliteit.

Zoals je kan zien is het een natuurlijk drankje zonder rare toevoegingen. Het is vegan en suikervrij. Per blikje zit er 15 calorieën in, dat is niks.

De test

De afgelopen 12 dagen heb ik dus elke avond een blikje genomen in plaats van mijn standaard melatonine pil. De eerste nacht merkte ik er nog niet veel van. Mijn lichaam is natuurlijk zo gewend om een melatonine pil te krijgen en daar moest mijn lichaam dus ook van afkicken.

Maar na 2 nachten merkte ik dat het ging werken. De rest van de dagen heb ik geslapen zoals ik ook sliep met een melatonine pil. Ik viel zelfs eerder in slaap, voor half 12 sliep ik al en dat heb ik tijden niet gehad.

Het drankje is in de smaak sinasappel-perzik zonder koolzuur. Ik was eerst bang dat er koolzuur in zou zitten en dit drink ik niet in de avond, maar dat was gelukkig niet zo. De smaak is erg lekker, het is alsof je gewoon een sapje drinkt. Geen nasmaak en niet te zoet.

Ik ben dus erg tevreden over SIP Sleep. Het is lekker en het heeft daadwerkelijk effect. Het drankje is te koop op https://sipsleep.com/product/sip-sleep/ voor 2,00 per blikje. Dit is wel wat prijzig, maar melatonine pillen zijn ook prijzig. Het nadeel (voor mij) is dat ze op dit moment maar 1 smaak hebben, maar wie weet gaat dit in de toekomst veranderen.

Slaap jij slecht of wil je ook van je melatonine pillen af? Misschien is dit drankje ook wel iets voor jou. Proberen kan altijd!

Deze blog is in samenwerking met SIP Sleep, maar ik word hier niet voor betaald. Ik deel mijn eerlijke mening en zal het ook vertellen als het niet zou werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s