Food

Boekenpost #3 Lisa Kookt Koolhydraatarm

img_20200311_1543368329251989452918132.jpg

Het is tijd voor de derde Boekenpost op mijn blog. Dit keer review ik het kookboek Lisa Kookt Koolhydraatarm van Lisa. Dit kookboek heb ik via een Instagram-actie gewonnen.

Zoals de titel al verraad is dit een kookboek met koolhydraatarme recepten. Maar niet alleen recepten staan erin. Er staat ook veel meer informatie in over koolhydraat eten en koolhydraatarme voeding. Erg handig als je wilt beginnen met koolhydraatarm eten, maar er nog weinig vanaf weet.

De vormgeving

Als je de voorkant van het kookboek bekijk, dan begin je automatisch te kwijlen, naja ik dan… In het kookboek worden de recepten allemaal ondersteund door een foto. Deze foto’s zijn heel goed gemaakt, waardoor je gelijk trek krijg. Het is een redelijk dik kookboek en de recepten zijn netjes opgedeeld in categorieën. Dit vind ik altijd heel fijn in kookboeken, zo kan je namelijk snel vinden wat je zoekt.

De recepten

img_20200311_1544161684032063644850918.jpg

Het aller belangrijkste van een kookboek, de recepten. Het kan er allemaal wel mooi en lekker uitzien op de foto’s, maar is het ook makkelijk om zelf te maken en smaakt het ook zo goed als het eruit ziet? Nou ik kan je zeggen, dat is het. De recepten zijn goed beschreven, geen mega lange verhalen. Gewoon kort en duidelijk. Er staan heerlijke recepten in voor ontbijt, lunch, avondeten, desserts en snacks. Mijn favoriet is de gevulde portobello, echt een aanrader.

Algemeen

img_20200311_1544016963972367951061903.jpg

Zelf eet ik niet koolhydraatarm, ben te dol op chips, havermout, crackers en koekjes… Maar ik vind het wel erg leuk om te variëren en koolhydraatarme gerechten te koken en te bakken. Omdat de recepten vaak met alledaagse ingrediënten zijn, kan je ook zonder dat je volledig koolhydraatarm eet de recepten maken. Je hoeft niet eerst naar een speciale winkel om aparte ingrediënten te halen. Alles is gewoon in de supermarkt verkrijgbaar.

Dus ben je nog opzoek naar een lekker en gezond kookboek? Dan is Lisa kookt koolhydraatarm echt een aanrader. Niet alleen heerlijke en gezond recepten, maar ook goede informatie die je kan helpen met koolhydraatarm eten

Vonden jullie deze boekenpost leuk? En wel boek of kookboek zou jij graag terugzien in Boekenpost? Laat het mij weten en wie weet komt die straks voorbij in mijn volgende boekenpost

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s