Food·persoonlijk

Een kijkje in mijn kruidenkast

Hier is eindelijk de lang beloofde blog over mijn kruidenkast.

Zoals jullie weten ben ik dol op kruiden en gebruik ze in al mijn gerechten. In deze blog laat ik jullie zien welke kruiden ik op dit moment in mijn kruidenkast heb staan of liggen.

Ook laat ik jullie weten welke mijn favorieten zijn en waar ik mijn kruiden meestal koop.

img_20190207_1603498079837631529783460.jpg

Waar koop ik mijn kruiden?

Voorheen kocht ik mijn kruiden altijd gewoon altijd in de supermarkt. Dit is nu niet altijd meer zo. De ene keer koop ik ze in de supermarkt, maar meestal haal ik mijn kruiden nu bij de toko. Hier kan je kruiden in grotere hoeveelheden kopen. Ze worden wel verkocht in een zak, dus je moet ze zelf in een potje doen, maar dat is het wel waard. De kruiden zijn vaak betaalbaarder en in grotere verpakkingen.

img_20190207_1605015137755767389509094.jpg

Mijn kruiden

Let niet op de verschillende soorten potjes. De potjes die je hierboven ziet zijn van de Ikea. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle kruiden in die potjes komen. De Ikea is hier helaas niet in de buurt en kom daar dus ook niet zo vaak. De laatste keer had ik deze potjes gekocht, maar kwam er thuis achter dat ik er veels te weinig heb gekocht. (of ik heb gewoon te veel kruiden…)

In de potjes hierboven zitten: Ras el Hanout, Bruchetta kruiden, Cayenne, BBQ, Piri Piri, Kurkuma, Mexicaanse kruiden en nootmuskaat.

Deze potjes hiernaast zijn potjes van de Lidl en jumbo. Maar deze potjes zijn gevuld met de kruiden van de toko. Het is dus de bedoeling dat deze potjes ook worden vervangen door de potjes van de Ikea.

In deze potjes zitten chili poeder, zoete paprikapoeder, pittige paprikapoeder, kerriepoeder, uienpoeder, knoflookpoeder, knoflookpeper, kaneel en koek & speculaaskruiden.

Ook heb ik nog een aantal gedroogde kruiden in mijn kast. In de zomer heb ik vaak verse kruiden uit mijn eigen moestuin, maar in de winter gebruik ik dan vaak de gedroogde kruiden.

Hier recht zie je, peterselie, bieslook, oregano, basilicum, rozemarijn en tijm.

GreenGypsyspices

Sinds kort heb ik ook een aantal kruidenpotjes van GreenGypsyspices in huis. Hier ben ik super blij mee en hier zijn ook al meerdere recepten mee gemaakt.

Wat zijn mijn favorieten?

 • Knoflookpoeder
 • Uienpoeder
 • Mexicaanse kruiden (heerlijk voor bovenop de hüttekäse)
 • Ras el Hanout
 • Kurkuma
 • Kaneel
 • Chilipoeder

Dit zijn mijn kruiden op dit moment, heb je er nog vragen over of wil je er mee over weten? Laat het mij weten in de reacties,

Wat zijn jouw favoriete kruiden?

Groetjes Tiffany

Een gedachte over “Een kijkje in mijn kruidenkast

 1. Ik weet niet of je er van houdt maar gerookt paprika poeder vind ik altijd wel lekker om te gebruiken
  Naar mijn idee heeft dit veel meer een effect op de gerechten die je dan klaar maakt. En geeft het ook een mooie volle smaak eraan
  Vooral lekker in paella of zelf gemaakte goulash

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s