persoonlijk

Doelen voor 2020

Zoals elk jaar schrijf ik aan het begin van het nieuwe jaar een blog over mijn oude doelen en nieuwe doelen. Dus dat doen we dit jaar ook weer.

Maar allereerst wens ik jullie allemaal een fijn, gezond en gelukkig nieuwjaar toe!

De doelen die ik vorig jaar had, waren deze:IMG_20191125_145724.jpg

  • Genieten.
  • Sporten.
  • Minder stressen, meer ontspannen.
  • Mijzelf soms verwennen.
  • Dingen doen, die ik het liefst doe.

In deze blog lees je ze uitgebreider. Doelen voor 2019

Eigenlijk heb ik alle doelen wel deels behaald, behalve één. Welke dat is kunnen jullie vast wel raden.. Minder stressen, meer ontspannen. Tja, hier ben ik niet zo goed in.

Genieten is een doel wat ik eigenlijk elk jaar erbij zet. Geniet van het leven, geniet van de grote dingen, maar ook van de kleine dingen. Natuurlijk zijn er minder leuke dingen, maar er zijn ook genoeg leuke dingen om van te genieten. Dat heb ik dit jaar ook gedaan. Ik heb genoten van een heerlijk, wel te korte, vakantie in Spanje. Ik geniet van de kleine dingen, zoals nieuwe recepten bedenken en maken. (en als ze dan lukken natuurlijk)

Sporten gaat ook steeds beter. Ik ben in het algemeen ook meer gaan sporten, maar ik ben ook meer gaan genieten van het sporten.  Heerlijk met een muziekje op mijn hoofd leegmaken in de sportschool. Mijn doelen qua sporten heb ik niet helemaal gehaald, maar daar ga ik gewoon mee door.

Mijzelf soms verwennen. Hier blijf ik moeite mee hebben, maar afgelopen Black Friday heb ik mij verwend met een heel groot cadeau, namelijk een camera. Dure dingen kopen blijft een dingetje, maar het lukt me wel om kleine dingetjes voor mezelf te kopen, zolang ik er maar wat aan heb. (maar dat lijkt mij logisch)

IMG_20190909_200429

En last but not least, dingen doen die ik het liefst doe. Nou dat is koken, bakken, bloggen en sporten en dat doe ik nog steeds dagelijks.

Doelen voor 2020

Nu mijn nieuwe doelen, dit keer kies ik niet voor een aantal standaard doelen, zoals hierboven. Dit jaar ga ik voor een gezond en gelukkig leven en ik zie wel wat de toekomst mij brengt.

Natuurlijk heb ik wel een aantal kleine doelen waaraan ik ga werken dit jaar zoals:

  • Ik ga luisteren naar mijn eigen hart en anderen niet laten bepalen hoe ik leef en wat ik doe.

Tja, het doel spreekt voor zichzelf. Luisteren naar wat “ik” wil en niet wat anderen willen. Het is immers mijn leven en ik ben degene die het moet volhouden en leuk moet vinden.

  • Gezonder eten

Nou zul je denken, jij eet toch al heel gezond? Dat klopt, ik eet vaak gezond. Maar helaas ben ik ook een echte snacker en dit is de laatste tijd aardig uit de hand gelopen. Popcorn, taartjes, wraps, koekjes, chips en daarnaast ook nog gezonde snacks. Maar het allemaal wat te veel geworden. Dus hier ga ik ook dit jaar aan werken.

  • Mezelf niet meer verstoppen

Ik mag er zijn en dat moet ik gaan leren geloven.

  • Lief zijn voor mezelf, elke dag

Dit doel heb ik niet zelf bedacht, maar kreeg ik van Francine (HeerlijkeHappen) Toen zij mij deze stuurde, wist ik gelijk. Hier moet ik aan gaan werken. Ik ben altijd bezig om anderen tevreden te stellen, anderen blij te maken en te helpen. Zelf zet ik mij ergens onder aan het lijstje en vaak vergeet ik mijzelf dan. Ook let ik de lat altijd te hoof voor mezelf en daar ben ik afgelopen maand wel achter gekomen, waardoor het nu dus niet zo goed met mij gaat. Dus dit jaar ga ik daar verandering in brengen, mezelf bovenaan zetten en elke dag lief voor mezelf zijn.

  • en last but not least genieten van het leven.

Gewoon lekker de dingen blijven doen waarvan ik vrolijk word, waarvan ik geniet. Zoals sporten, koken, bakken, bloggen, wandelen, instagrammen, lezen, oefenen met fotografie en nieuwe mensen ontmoeten.

Over een jaar zullen we zien hoever ik hierin ben gekomen

Natuurlijk blijf ik gewoon lekker genieten, bakken, koken, sporten, bloggen en goed voor mijzelf zorgen.

Stel jij doelen of doe je net zoals mij “ik zie wel wat de toekomst mij brengt”

Een fijn 2020 voor jullie allemaal!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s