Food

Review: Peasy pop’s van PeasyDoesIt

Wanneer je een berichtje krijg van een (voor mij) onbekend merk, of je hun chips wilt proberen. Nou dan kan je toch geen nee zeggen? Als ik zou moeten kiezen tussen hartig of zoet, zou ik altijd van hartig gaan, want ik ben echt dal op chips, popcorn, Japanse mix, toastjes en zoutjes. Heerlijk!

Even later kreeg ik dus deze doos van PeasyDoesIt toe gestuurd. In deze doos zat niet alleen chips, er zaten ook nog eens super schattige slippers bij. Deze had ik nou net nodig voor thuis, dus dat kwam ook nog eens goed uit.

Maar nu het belangrijkste, de Chips. Waarom is deze chips anders dan de andere chips in de supermarkt? Waarom zouden wij consumenten moeten kiezen voor deze chips? Is deze chips echt zo goed en lekker als Peasy beweerd? Dat ben ik voor jullie gaan onderzoeken en gaan testen natuurlijk.

Wel even 1 disclaimer: Ik ben geen diëtiste, of onderzoeker in gezonde voeding. Deze chips review ik met mijn eigen mening over eten.

De chips

In de doos zaten 3 samen chips.

 • Crazy curry
 • Amazing arabia
 • Fabulous fajita

De chips is voornamelijk gemaakt van Linzen. Ook is de chips hoger in eiwitten dan andere chips. Dat komt omdat peulvruchten veel eiwitten bevatten. En deze chips bevat ook nog eens 55% minder vet dan aardappelchips.

Dit klinkt allemaal erg goed en gezond toch? Maar zijn ze ook lekker? Dat lees je verder in de blog, waar ik alle smaken uitgebreid test.

Crazy curry

Dit is de eerste variant die ik ging testen. De avond dat ik deze smaak ging testen had ik ook curry op tijdens het avondeten, daarom vond ik het wel leuk om deze smaak diezelfde avond te testen.

Tijdens het openen van de zak kwam er al een heerlijke kruidige geur vrij, dit beloofd heel veel goeds. Al werd ik niet te enthousiast, want soms zit er heel veel geur aan chips en smaak de chips zelf nergens naar.

De chips hebben dezelfde vorm als die kaas chips, chipito van Cheetos. En nu is het het belangrijkste punt aangekomen, de smaak. Nou de smaak was net zo goed als de geur, erg kruidig, super lekker. Dat de chips grotendeels van Linzen is gemaakt merk je helemaal niks van.

De zak was ook binnen 2x leeg, maar dat komt ook omdat er maar 75 gram in zit.

Ingrediënten

 • Rode split linzen 64%
 • maïsgriesmeel
 • zonnebloemolie
 • tomatenpoeder
 • zout
 • maïsbloem
 • uipoeder
 • kokosnootextractpoeder
 • knoflookpoeder
 • komijn
 • paprikapoeder
 • kurkuma
 • cayennepeper
 • koriander
 • kardemom
 • gember
 • kaneel
 • kruidnagel
 • zwarte peper

Zoals jullie kunnen zien worden er alleen maar pure ingrediënten gebruik en geen e-nummers en ook worden er geen suikers aan toegevoegd. Hier ben ik dus zeer goed over te spreken. Ook zijn de voedingswaarden er goed. Namelijk maar 404 kcal per 100 gram, 14,2 gram vet, 46,8 gram koolhydraten. Ook zitten er 8,4 gram vezels in (goed voor je darmen) en 18 gram aan eiwitten. Dit komt natuurlijk omdat de chips is gemaakt van linzen. Linzen is een vorm van peulvruchten en peulvruchten bevatten redelijk veel eiwitten.

Amazing arabia

Dit was de tweede smaak die ik ging testen. Gewoon random gekozen. Na de goede ervaring van de crazy curry, had ik ook veel verwachting van deze smaak. En ja hoor, bij het openen van de zak kwam er weer een sterke kruidige geur vrij en de smaak was weer net zo lekker. De vorm was hetzelfde als de vorige chips.

Ingrediënten

 • Rode linzen 63%
 • maïsgriesmeel
 • zonnebloemolie
 • zout
 • paprika
 • maïsmeel
 • uipoeder
 • komijn
 • zeezout
 • knoflookpoeder
 • tomatenpoeder
 • kaneel
 • cayennepeper
 • koriander
 • kurkuma
 • citroen
 • sinaasappel
 • gember
 • peterselie
 • kruidnagel
 • nootmuskaat
 • piment
 • kardemom

Net zoals bij de Cracy Curry, hier ook geen rare toevoegingen van suiker, kleurstoffen e-nummers etc.

Fabulous Fajita

Dit was de laatste smaak die ik testen. Natuurlijk had ik hier ook veel verwachting van, want de andere twee smaken waren heerlijk. En ook deze smaak maakte zijn verwachtingen naar. De geur toen ik de zak opende was ook heerlijk kruidig en smaak was ook weer top. Beetje saai om dit voor de derde keer te lezen, maar ik kan er dit keer niks slechts over zeggen. Zelf ben ik ook heel erg verrast dat de chips zoveel geur en smaak bevat. Ik heb namelijk eens eerder de kikkererwtenchips van Zonnatura gehad en geproefd. Deze chips was lekker, maar er zat een stuk minder smaak aan dan deze.

Ingrediënten

 • Rode linzen 63%
 • maïsgriesmeel
 • zonnebloemolie
 • uipoeder
 • paprikapoeder
 • zout
 • maïsbloem
 • tomatenpoeder
 • knoflookpoeder
 • komijn
 • zeezout
 • limoengranulaat
 • koriander
 • cayennepeper
 • rook zout (zout, rook)
 • kaneel
 • piment
 • zwarte peper

En ook hier weer alleen maar herkenbare ingrediënten, geen suikers en geen e-nummers. Petje af voor Peasy

De prijs en conclusie

Een zak van Peasy pops kost bij de Jumbo 1,59. Om het elke week te kopen vind ik het prijzig, omdat er maar 75 gram in zit en ik eet zo’n zak in 1x leeg. Als jij een betere portie controle heb dan mij, is het natuurlijk makkelijker om deze chips wekelijks te kopen.

Wel ga ik deze chips veel vaker kopen, want ik ben echt heel enthousiast erover. De smaak is heerlijk en de prijs is redelijk te doen.

Enige nadeel aan deze chips, er zit te weinig in de zakken hihi

Heb jij deze chips ook al eens geproefd of ga je hem snel proeven? Laat weten wat jij ervan vindt.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s