Food·Recepten

Mijn favoriete havermoutjes

Havermoutpap, ik ben er echt dol op. Vooral in deze koude maanden vind ik het heerlijk om een bak warme havermoutpap te eten voordat ik ga slapen. Ook als ontbijt is het natuurlijk heerlijk.

Vaak krijg ik via Instagram de vraag hoe ik mijn havermoutpap maak en wat ik er allemaal in doe.

dav

Dit is eigenlijk elke keer anders, ik heb namelijk meerdere favorieten. Terwijl ik tijdens mijn eetstoornis maar 1 recept durfde te gebruiken, namelijk havermout, water en appel. Varieer in nu met allemaal verschillende dingen. Mijn favorieten deel ik vandaag met jullie.

Carrotcake oats

Dit is mijn favoriet op het moment. Havermoutpap gemaakt met ongezoete amandelmelk, havermout, brinta, wortelrasp, koek & speculaaskruiden en vanille stevia druppels (greensweet) (soms vervang ik de koek & speculaaskruiden voor kaneel, dat is ook erg lekker!

IMG_0305

Apple pie oats

Natuurlijk is mijn havermoutpap met appel ook nog steeds een groot favoriet. Deze maak ik met de Fibre Bio porridge van Turtle, brinta, appel, kaneel en ongezoete amandelmelk. Ik gebruik hierbij deze Fibre bio porridge van Turtle, omdat hier lijnzaad en kleine stukje gedroogd fruit inzit, die is een hele lekkere combinatie met appel.

Pumpkin pie oats

mde

Dit jaar voor het eerst pompoen door mijn havermout gedaan. Elke keer zag ik het voorbij komen, maar het leek mij zo’n raar idee. Pompoen door je havermout? Toch heb ik het uiteindelijk geprobeerd en eet het nu wekelijks. De pumpkin pie oats maak ik met ongezoete amandelmelk, havermout, pompoenpuree (dit maak je door pompoen te koken en te pureren), kaneel of koek & speculaaskruiden en kaneel stevia druppels (greensweet)

Simpele havermoutpap met krenten

Soms gebeurt het ook nog wel eens dat ik bijna niks in huis heb om aan mijn havermoutpap toe te voegen. Gelukkig heb ik altijd een zak krenten of rozijnen in de voorraadkast liggen.

dav

Deze zijn ook heerlijk om aan je havermoutpap toe te voegen. Hierbij maak ik gewoon het basisrecept voor havermoutpap en voeg als laatste nog, stevia druppels in een lekkere smaak toe (zoals mango, framboos, pinda of ananas) en de krenten of rozijnen.

De stevia druppels die ik gebruik zijn van Greensweet, zij hebben deze druppels in super veel lekkere smaken en ik ben er echt fan van.

Havermoutpap met courgette

Ja het moet niet gekker worden, maar tegenwoordig is het ook heel normaal om courgette door je havermout te doen. De courgette maal je fijn of rasp je en dit gaat dan door je havermoutpap. Ik heb dit al heel vaak zien langskomen, maar durfde het eerst eigenlijk niet te proberen. Het leek mij zo gek en vies. Tot vorige week, ik moest en zou het proberen. Dus courgette geraspt en er havermoutpap mee gemaakt. Gezoet met de Stevia Chocolade van Greensweet en klaar. En weet? Het was nog eens lekker ook, ik maak het namelijk nu regelmatig een keer klaar. Zo krijg je ook weer gelijk een deel van je groente-inname binnen zonder dat je er iets van proeft, want de courgette zorgt voor meer volume in je havermout, maar je proeft er niks van. Zo heb je een lekker vullend ontbijt.

Er zijn natuurlijk nog veel meer heerlijke havermoutpap combinaties zoals, met cacao, appelstroop, hagelslag, cacaonibs, bosvruchten, pindakaas, chocolade, jam, bosvruchten en ga zo maar door. Het hoeft dus nooit saai te zijn.

Eet jij ook graag havermoutpap en wat is jouw favoriet? Laat het hieronder weten, ik ben heel benieuwd en misschien ga ik hem dan ook snel proberen.

Groetjes Tiffany

2 gedachten over “Mijn favoriete havermoutjes

  1. Blog gevonden!

    Mijn favoriete recept op het moment is; havermout, kaneel, ongezoete amandelmelk, water, rozijnen en een flavourshot in de smaak cookie! Ik top hem tegenwoordig af met een halve banaan en 20 gram chocolade rozijnen! En heeeeeeek af en toe doe ik er chocolade saus op van Hersey.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s