Food

Mijn kookboeken

Deze week is het kookboekenweek, daarom leek het mij leuk om mijn favoriete kookboeken die ik heb met jullie te delen.

Zoals vele van jullie wel weten, ben ik dol op kookboeken. Ik verzamel ze zelfs sinds een tijdje. Ik kan er uren doorheen bladeren en leuke ideeën opdoen.

mde

Hierboven zie je al mijn kookboeken tot nu toe. Het zijn er nog niet super veel, maar er zullen nog veel meer bij komen. Ik heb namelijk nog een hele lijst kookboeken die ik wil hebben.

Mijn favoriete kookboeken die ik nu heb zijn:

Zonderfratsen 

ZonderFrantsen, geschreven door Emily is ook een super leuk bak-kookboek. met allemaal gezonde bakrecepten. Emily volgde ik ook al voordat ze het kookboek had geschreven, want ze deelde al heel veel recepten op haar Blog en Instagram. Emily ben ik ook vooral gaan volgen omdat zij ook heel veel is afgevallen en dat vind ik heel inspirerend om te zien. Ook is Emily kok, lerares kok en ik vind het heel inspirerend om

img_20181112_130745.jpg

te zien, dat ze ondanks het “kok” zijn, gezond blijf eten. Voordat ik begon met de koksopleiding, was ik bang dat ik “dik” zou worden, als ik met deze opleiding zou beginnen, maar door Emily heb ik toch ingezien dat zoiets helemaal niet nodig is. En zie mij nu, koksdiploma in de pocket, aan het werk als kok en volgend jaar waarschijnlijk leren voor Zelfstandig werkende kok.

Jamie Oliver 

Jamie Oliver is een groot inspiratiebron voor mij. Dagelijks verschijnt die weer bij mij op de tv bij 24Kitchen. Het is heel inspirerend hoe hij is begonnen met koken, andere jongeren heeft geholpen en hoe hij nu kookt. Ik blijf mij elke keer weer verbazen, met zijn heerlijke ideeën en recepten.

Bakken met beukers 

Bakken met Beukers is geschreven door Lot Beukers ook wel @Meetyourmacros Ik volgde haar al heel lang via Instagram en Facebook. Haar recepten waren altijd anders dan andere recepten. Vaak met extra eiwitten en gezonde ingrediënten, maar ook echt super lekker. Een paar van mijn favorieten zijn de fluffy protein explosion, eiwitrol, bananenbrood. chocolade proteincake en nog veel meer.

De geur van witte rijst.  

In dit kookboek staan niet zomaar recepten in van 1 kok, nee in dit kookboek staan recepten van verschillende mensen uit Nederland. Misschien staat er zelfs een recept in van jou. Dat kan namelijk als jij ook jou recept hebt ingestuurd naar Go-Tan.dav

Go-Tan had namelijk heel Nederland gevraagd om zijn of haar beste Indische familierecept en mooiste herinnering rondom eten met de familie in te sturen. Al deze recepten zijn bij Go-Tan gemaakt, getest en geproefd en de allerlekkerste en mooiste staan nu in het kookboek.

Vele kennen dit kookboek waarschijnlijk niet, maar kennen het merk Go-Tan tegenwoordig wel, vooral sinds dat Go-Tan veel op tv komt tijdens expeditie Robinson. Ik kende Go-Tan daarvoor al, omdat ik daar een half jaar heb stage gelopen op kantoor, als grafisch vormgever. Een super leuk bedrijf met heerlijke producten. Ik ben nog steeds super fan van hun woksauzen, snacks, noodles en chili sauzen.

Fitdutchies 

Een super leuk boek. Niet alleen recepten, maar ook hele leuke en handige tips. Ook staan er leuke work-outs in.

Vis & Vis en Vis & Zeevruchten. Ik ben echt dol op vis en zeevruchten, dus een kookboek daarover is altijd heel handig en leuk. Natuurlijk weet ik wel hoe ik een visje moet bakken of fileren, maar in deze kookboeken staan nog veel meer leuke ideeën hoe je vis kan bereiden.

img_20181112_132027.jpg

 

Het kookboek, der kookboeken

En mijn nummer 1, mijn pareltje Het boek Puurst van Jonnie en Therese de Boer. Dit boek heb ik van een heel lief persoon van Instagram gekregen en hier ben ik zo blij mee. Ik kan echt duizend keer door dit boek bladeren, zo’n mooi en interessant boek.

Nu ik deze blog schrijf, heb ik gelijk weer zin om een nieuwe kookboek aan te schaffen. Welke zou de volgende worden?

Hou jij ook zo van kookboeken, wat is jouw favoriet? Laat het hieronder weten, ik ben heel benieuwd waar jullie de kookinspiratie vandaan halen.

Groetjes Tiffany

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s