Food·persoonlijk

Review: Healthcaps

Een tijdje terug kreeg ik een berichtje van Healthcaps op Instapgram. Ze vroegen of ik het leuk zou vinden om hun product uit te proberen. Normaal ben ik niet van de voedingssupplement en mineralen en wil ik al mijn vitamines en mineralen uit natuurlijke producten halen en niet uit pillen. Maar Healthcaps is anders. Healthcaps is 100% natuurlijk en daarom wilde ik deze wel proberen.

Niet snel later kreeg ik een doos met daarin allemaal kleine doosjes binnen en kon het uitproberen beginnen. Hoe mij het gebruik van healthcaps is bevallen, laat ik hieronder weten.

Wie of wat is Healthcaps?

sdr

Wij gebruiken uitsluitend gevriesdroogde groenten en fruit voor onze capsules. Op deze manier worden alle voedingstoffen behouden.

Vers groenten en fruit, dat te koop is in de schappen van de supermarkt, wordt vaak geplukt voor dat de groenten en fruit rijp zijn zodat zij tijdens het transport verder kunnen rijpen. Hierdoor krijgt het niet de kans om alle vitaminen en mineralen op te nemen. Groenten en fruit dat wordt ingevroren wordt geplukt wanneer zij rijp zijn. Dit is dus ook het moment wanneer de groenten en het fruit het meest voedzaam zijn.

Bij vriesdrogen is er geen sprake van een verhittingsproces, dit is nog een reden waarom alle voedingstoffen worden behouden. Wanneer je verse groenten en fruit verhit gaan er tussen de 20% en 50% aan voedingstoffen verloren. Deze voedingstoffen worden dus wel behouden in de gevriesdroogde groenten en fruit.

Vitaminen & mineralen

In groenten of fruit zitten niet alleen vitaminen, er komt veel meer bij kijken. Er zitten allerlei mineralen, aminozuren, fytonutriënten en salvestrolen in.

 • Mineralen zijn: calcium, chloor, fosfor, kalium, natrium, magnesium, chroom, fluoride, ijzer, jodium, koper, mangaan, molybdeen, seleen en zink.
 • Aminozuren zijn de bouwstenen van proteïne/eiwitten. Ons lichaam bestaat voor 20% uit eiwitten.
 • Fytonutriënten zijn de plantenstoffen die een geneeskundige werking hebben op ons lichaam. Deze bioactieve plantaardige stoffen kunnen het risico op ernstige chronische ziekten verminderen.
 • Salvestrolen zijn de stoffen die van origine is groente, fruit en kruiden zitten die de plant beschermen tegen schimmels. Wanneer een plant bespoten wordt, dan verminderd de aanmaak hiervan.

De mineralen, aminozuren, fytonutrienten en salvestrolen maken de vitamine compleet en dit “pakket” zorgt ervoor dat het gezond is en kan functioneren in het lichaam.

Natuurlijke vitaminen vs. Kunstmatige vitaminen

Door te kiezen voor de gevriesdroogde capsules kun je je dagelijkse hoeveelheid vitamines, mineralen, aminozuren, fytonurienten en salvestrolen een boost geven. Kunstmatige vitamines, daarentegen, missen dit complete ‘pakket’.

Kunstmatige vitamines zijn vaak afkomstig uit het laboratorium. Deze fabrieksmatige vitamines zijn eerder schadelijk voor de mens dan gezond. De buitenkant van een kunstmatige vitamine lijkt op het eerste oog hetzelfde maar eigenlijk is het totaal iets anders.

Het grote probleem is dat ons lichaam geen onderscheidt kan maken tussen kunstmatige en natuurlijke vitaminen. Ons lichaam denkt na zo’n multivitamine dat wij bijvoorbeeld genoeg vitamine C hebben binnengekregen. Maar eigenlijk is dat niet zo, omdat hetgeen dat juist zo belangrijk is niet in de vitamine zit. Het allerergste is dat het lichaam geen “echte” vitaminen meer opneemt omdat het denkt dat het al is voorzien. Daarnaast kunnen deze chemische varianten leiden tot erge ziektes.

HealthCaps zorgt ervoor dat het veel makkelijker wordt om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamines te komen door biologische, gevriesdroogde capsules aan te bieden die bij jouw levensstijl passen.

De capsules van HealthCaps zijn geschikt voor vegetariërs. Daarnaast zijn de capsules halal en kosher. Levertraan is visolie en dus non-vega. Daarom bieden wij voor vegetariërs een box aan zonder levertraan. Ga naar de winkel om te zien welke boxen wij aanbieden.

Bron: https://healthcaps.nl/healthcaps-informatie/

dav

Wat vind ik ervan?

Nu natuurlijk het belangrijkste van deze blog. Wat zijn mijn bevindingen van Healthcaps.

Het uiterlijk van healthcaps maak je gelijk al heel vrolijk. Elke dag heb je 6 capsules met daarin de vitamines die je moet nemen. Deze 6 capsules zitten per dag apart verpakt. op de achterkant van het doosje staat welke dag het is. Het is heel fijn dat ze apart per dag verpakt zijn, zo kan je ze ook makkelijk meenemen in je tas.

Qua smaak proef je niks van de capsules, ze zijn smaakloos en daardoor zijn ze voor mij makkelijk in te nemen. Je hoeft ze ook niet alle 6 te gelijk te nemen. Ik neem er 2 bij mijn ontbijt, 2 bij de lunch en 2 bij het avondeten. Wel zijn de capsules aan de grote kant. Zelf heb ik daar geen problemen mee en slik ze zo door, maar ik snap best dat dit voor sommige mensen best moeilijk zou zijn.

Heb ik een verschil gemerkt?

Echt een verschil heb ik niet gemerkt, als vind ik het wel een fijn gevoel dat ik nu zeker weet dat ik alle vitamines en mineralen elke dag binnen krijg.

Conclusie

Als je bang ben dat je met je dagelijkse voeding niet alle vitamines en mineralen binnenkrijg, dan is het fijn om de Healthcaps te gaan gebruiken. Hou er wel rekening mee dat de capsules aan de grote kant zijn.

De Healthcaps zijn hier te bestellen.

2 gedachten over “Review: Healthcaps

 1. Ik ben de Healthcaps ook tegen gekomen en er is erg weinig te vinden op internet over de Healthcaps, qua ervaringen.

  Vandaar dat ik ook graag mijn ervaring wil delen. Ik ben er echt super blij mee!! Mijn huid, haar en energie zijn stukken verbeterd.

  Dit gebeurde niet na 1 keer gebruiken, maar ik begon het echt na 1 week gebruik te merken en gebruik het nu 3 maanden achterelkaar. Ik slik verder niks qua supplementen of medicijnen en heb mijn voedingspatroon niet aangepast. Dit heb ik persé gedaan, zodat ik het beter kan merken als het baten of lasten zou hebben.

  Ik heb nu dus ook een abonnement en vind het ideaal! Iedere week krijg ik ze binnen. Ze bieden het nog niet officieel aan op de website maar ik heb het telefonisch met ze afgesproken. Ik ben er zo blij mee en heb zelf geen moeite met de grote van de capsules.
  Mijn moeder heeft allerlei kwaaltjes (vermoeid, pijntjes, slechte weerstand etc.) en heb ik ook kennis laten maken met de health caps. Zei vond de capsules wel wat moeilijker door te slikken maar doet het nu door eerst de capsule in de mond te leggen en vervolgens door een rietje water in te nemen en kan ze dan heel makkelijk doorslikken. Ze voelt zich, geloof t of niet, stukken beter! Ze gebruikt het nu 4 weken en daarvoor waren er niet echt “wonderen”,’ maar ik denk dat je dat ook niet moet verwachten. Er zit niet een grote hoeveelheid vitamine c of iets dergelijks in. Het zijn gewone pure groenten en fruit en levertraan met daarin alle voedingsstoffen die het hoort te bezitten. Geen troep niks, alleen het vocht is uit de vrucht of groente gehaald. Ik ben er echt van overtuigd dat wij daar bijna allemaal te weinig van binnen krijgen. Het gaat tegenwoordig allemaal om het gewicht, dus meer vocht in het product is meer geld. Bij de plofkippen is dat, maar ook bij de groente en het fruit. En juist dat “nutteloze” vocht word eruit gehaald. Hoe het proces precies werkt weet ik niet, maar zover ik het begreep is het te vergelijken met dat van astronauten voedsel.
  Tsja en die hebben ook vitaminen en mineralen nodig in de ruimte, dus blijkbaar blijft dat er helemaal inzitten.

  Ik ben benieuwd hoe mijn moeder en ik ons over een half jaar voelen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s