persoonlijk

Dit was 2020

Wauw wat een jaar. Dit jaar is zoveel anders verlopen dan ik had gedacht. Maar dat geldt niet alleen voor mij. Ik denk, naja weet eigenlijk wel zeker dat het voor iedereen heel anders is verlopen dan we van te voren hebben bedacht. Wie had er van te voren verwacht dat er een virus zou komen die de hele wereld op zijn kop zette? Dat mondkapjes de nieuwe mode is? Dat de vakanties worden gecanceld? Niemand natuurlijk, maar bij mij ging het daarnaast nog veel anders dan ik had verwacht.

Kleine terugblik 2020

En met “kleine” bedoel ik ook echt kleine, want dit jaar was niet het makkelijkste jaar. Van nieuwe baan, naar een terugval in mijn eetstoornis. Een terugval die ik zelf niet meer kon oplossen. Ik zakte weg, diep in de eetstoornis. Ik behaalde mijn laagste gewicht sinds ik een kind van 10 was. Eind augustus heb ik 3 weken opgenomen gezeten in een eetstoornis kliniek. Niet iets waar je trots op kan zijn, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik er nu nog ben. Niet alleen dat ik er nu nog ben, maar ook weer de goede kant op ga. Ik eet weer goed, ik kom aan in gewicht en ik heb weer energie. Stapje voor stapje, hapje voor hapje. Op weg naar de toekomst. Met wat omwegen komen we er namelijk ook.

Het afgelopen jaar stond dus grotendeels in het teken van de eetstoornis. Maar ook heb ik een paar andere leuke momenten beleefd. Namelijk 30 januari liet ik 30cm van mijn haar doneren. Maakte ik voor mijn oma’s 75ste verjaardag een koud en warm buffet voor zo’n 25 man. Haalde ik deze zomer alle drie de toelatingseisen voor de PABO en sluit ik het jaar af met de volledige toelating op de PABO.

Doelen

Mijn doelen die ik had gesteld voor 2020 zijn ook volledig in de soep gevallen. Welke doelen dat waren zet ik hieronder nog eens neer.

  • Ik ga luisteren naar mijn eigen hart en anderen niet laten bepalen hoe ik leef en wat ik doe.
  • Gezonder eten
  • Mezelf niet meer verstoppen
  • Lief zijn voor mezelf, elke dag
  • en last but not least genieten van het leven.

Voor 2021 ga ik natuurlijk wel weer nieuwe doelen stellen en deze deel ik graag met jullie.

Gezond worden

Het aller belangrijkste doel is natuurlijk om weer gezond te worden. Afgelopen week mijn eerste mijlpaal qua gewicht bereikt en we gaan door. Door naar de volgende. Eten gaat goed. Ik eet gezond, ik eet ongezond en ik eet genoeg. Natuurlijk gaat dit niet zonder slag of stoot en moet ik nog veel obstakels overwinnen. Maar Rome is ook niet binnen 1 dag gebouwd toch.

Ik heb nog heel veel regeltjes omtrent eten en voeding, maar die verslaan we een voor een en daarmee gaan we door in 2021.

Ik wil weer leven in plaats van overleven

Herstellen van mijn eetstoornis is wel het nummer 1 doel voor 2021. Na bijna 7 jaar eetstoornis wil ik eind dit jaar kunnen zeggen dat ik ben hersteld. Nou weet ik dat echt volledig herstellen niet binnen een jaar kan, maar wel zo goed als. Ik wil eind 2021 kunnen zeggen dat ik Leef.

Studeren

Dit doel gaat in februari al beginnen, want in februari start ik dan eindelijk met de PABO. Ondanks dat het mij veel angst en onzekerheid geeft ga ik het wel doen. Eigenlijk zou ik afgelopen september al gestart zijn, maar dat moest ik uitstellen door mijn opname op Rintveld.

Hardlopen

Nou zal je wel denken, is dat wel zo slim met een eetstoornis? Maar hardlopen heb ik vroeger altijd met plezier gedaan en dit wil ik graag weer opbouwen. Het eten gaat goed, ik blijf aankomen en mijn lichaam wordt steeds sterker. Dus ik zal ook snel weer beginnen met opbouwen. Deze zomer hoop ik rond de 10km te kunnen lopen.

Genieten

Misschien wel het belangrijkste doel, genieten van alles. Genieten van eten, genieten van de mensen om mij heen en genieten van het leven. Weer meedoen met het leven en weer sociale contacten krijgen. Niet meer mij eenzaam voelen en bezig zijn met mijn eetstoornis.

Mensen helpen

Ook wil ik doorgaan met het vastleggen van mijn herstel. Naast de heerlijke recepten die ik op mijn blog plaats, blijf ik ook blogs omtrent eetstoornissen en herstellen van een eetstoornis plaatsten. Ik krijg hier de laatste tijd veel fijne reacties over, dat ik anderen ermee help. Ook door het delen van mijn eten, struggles, overwinningen en gedachtes op Instagram zal ik blijven doen. Het taboe rondom psychische problemen en eetstoornissen moeten doorbroken worden en daar wil ik aan meehelpen. (Binnenkort deel ik ook nog een video met jullie waar ik wat vragen beantwoord over mijn eetstoornis.)

Nu heb ik ook wel wat kleinere doelen/plannen, maar dan wordt het wel weer een hele lange blog. Deze doelen zal ik gedurende het jaar delen op mijn Instagram @Tiffskitchenx.

Al met al kijk in met een tevreden blik terug over het afgelopen half jaar. Ik heb vele stappen vooruit gezet en ik sta weer een stuk positiever in het leven. Ik kan weer lachen en ik zie weer een toekomst tegemoet.

2020 sluiten we bijna af en gaan we op naar een nieuw jaar. Op naar een jaar voor geluk, gezondheid, positiviteit, lichtpuntjes, vriendschappen en misschien wel liefde.

Op naar 2021!

Hoe kijk jij terug op 2020 en heb je al doelen voor 2021 bedacht?

Ik wens hierbij iedereen hele fijne kerstdagen en een gelukkig, gezond 2021!

Een gedachte over “Dit was 2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s