Food

Review Kokosmelk van Go-Tan

Laatst kreeg ik een berichtje van Go-Tan of ik hun kokosmelk wilde uitproberen. Hun kokosmelk heeft namelijk een nieuwe frissere en natuurlijke uitstraling gekregen.

Natuurlijk was ik hier heel nieuwsgierig naar, ik heb namelijk nog nooit kokosmelk gebruikt.

Waarom kokosmelk

Kokosmelk wordt steeds populairder en wordt vaak gebruikt als vervanging voor melkproducten. Kokosmelk is namelijk lactose-vrij. Dat is natuurlijk erg fijn, want een groot deel van de bevolking kan lactose niet verdragen.

Waarvoor kokosmelk

Kokosmelk staat vooral bekend om zijn gebruik voor Curry’s. Maar je kan kokosmelk voor nog veel meer dingen gebruiken zoals is, smoothies, koekjes, koffie, havermoutpap of door je muesli.

Je kan het dus voor veel dingen gebruiken.

De kokosmelk van Go-Tan

Go-Tan heeft mij laatst 4 verpakkingen van hun kokosmelk opgestuurd. De verpakkingen van de Go-Tan kokosmelk heeft namelijk sinds kort een nieuw en verfrissend uiterlijk en dat willen we graag met iedereen delen.

 

Ik heb twee blikken ontvangen waarvan een gewone kokosmelk en een biologische kokosmelk en 2 pakken waarvan ook een gewone kokosmelk en een biologische kokosmelk.

Waarom de kokosmelk van Go-Tan?

Er zijn natuurlijk heel veel verschillende merken kokosmelk in de supermarkt en toko’s te vinden, maar waarom zouden wij dan de kokosmelk van Go-Tan moeten nemen? Daar ben ik eens naar gaan kijken.

Het vetpercentage

In de winkel vind je verschillende soorten kokosmelk met verschillende soorten vetpercentage, maar welke moeten we nou nemen? Welke is beter? De meeste consumenten kiezen voor het merk met het laagste vetpercentage, want “vet is slecht” Maar klopt dat wel? Is vet nou echt zo slecht. Nee, een goede kokosmelk bevat juist rond de 18% vet. Hoe hoger het vetpercentage, hoe geconcentreerder en puurder de kokosmelk is. Terwijl de meeste aanbieders van kokosmelk producten een kokosmelk aanbieden van een vetpercentage tussen de 6 en 12%, biedt Go-Tan een kokosmelk aan met een vetpercentage van 18%. De kokoscrème (ook wel santen) bevat zelfs 66% vet. De kokosmelk van Go-Tan heeft dus ook een volwaardige en vollere kokossmaak dan de meeste andere varianten kokosmelk.

Zoals je hierboven op de foto kan zien, bevat de blikjes kokosmelk van Go-Tan 99,55% kokosmelk. Dat is natuurlijk een heel goed teken.

En in de biologische variant (tetra) zit zelf 100% kokosmelk. Ook bevatten de biologische varianten geen toegevoegde smaakstoffen, conserveermiddelen, kleurstoffen etc!

Maar is de kokosmelk nou echt zo lekker en goed als Go-Tan beweerd?

Dit kan je natuurlijk maar op 1 manier testen, namelijk met eten. Ik ben dus aan de slag gegaan in de keuken met de kokosmelk van Go-Tan. Ik heb er twee verschillende curry’s meegemaakt. Een vegetarische groente curry en een rundvlees curry.

Natuurlijk test ik niet alleen, ik had een heel goed testpanel thuis. Namelijk mijn vader en broer. Twee kritische eters, die altijd duidelijk hun mening laten horen over het eten. Maar als je van de rundvlees curry een volle pan had, met ongeveer 600 gram rundvlees en 400 gram groente en daarnaast nog een pan rijst en alles was na het eten leeg…. Dan weet ik genoeg. Ze vonden het heerlijk, beter dan bij de chinees. En ik moest het maar vaker zo maken.

Mijn uiteindelijke conclusie over de kokosmelk van Go-Tan.

Een heel fijn product, waar je heerlijke en gezonde gerechten mee kan maken. Ook de verpakking ziet er modern en fris uit en valt goed op in het schap. Ik ga het zeker vaker kopen.

Ken jij de kokosmelk van Go-Tan al? Zo niet, ren dan nu naar de winkel haha.

Binnenkort komen natuurlijk ook de recepten van deze twee Curry’s online.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s