Recepten

Recept: Wortelspread

 

 

IMG_8852Wij hebben altijd wel wortels in huis, omdat wij een konijn hebben die dol is op wortels. Niet alleen ons konijn is dol op wortels, stiekem hou ik ook heel veel van wortels en eet ik ze het liefst elke dag. Daarom kwam ik op het idee om een wortelspread te maken. En zo ging ik aan de slag. Natuurlijk wist ik helemaal niet hoe dit zou uitpakken, maar proberen kan altijd.

Ingrediënten

  • 200 gram wortel
  • 150 gram kikkererwten (uit blik, uitgelekt)
  • soya saus
  • knoflookpoeder
  • bieslook
  • zout
  • peper

Bereiding

Spoel de kikkererwten af en laat ze goed uitlekken. Maak ondertussen de wortels schoon, snij ze in kleine stukken en zet deze in een pan met water op het vuur. Kook de wortels gaar en giet deze af. Spoel de wortels onder koud water zodat ze wat sneller afkoelen.

IMG_8837 IMG_8843 IMG_8846

Mix nu de kikkererwten en de gekookte wortels in keukenmachine of blender. Zorg dat het goed fijn wordt gemalen. (de substantie lijkt op hummus) Als het goed is gemixt kan je het op smaak gaan brengen met soya saus en kruiden. En klaar is je wortelspread!

Eet smakelijk en geniet ervan!

Groetjes, Tiffany

Laat me weten of je het ook heb gemaakt en hoe het smaakte!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s