Food·Recepten

Mijn favoriete ontbijtjes

Havermout

Als jullie mij al volgen op mijn instagram account @TiffsKitchenx, Dan weten jullie dat ik iedere dag ontbijt met een warme bak havermout met appel. Dit is al jaren mijn favoriete ontbijt en dit is de afgelopen jaren nog niet veranderd.

Wel ben ik de afgelopen tijd wat gaan variëren met nieuwe dingen voor in mijn havermout en hiermee heb ik 2 nieuwe favorieten ontdekt. (al blijft de havermoutpap met appel toch echt wel mijn nummer 1)

Op de deze foto’s zie je mijn standaard bak havermout met appel met extra toevoegingen.

Op de eerste foto heb ik er de pindakaaspoeder van de Body&fit shop aan toegevoegd. Dit geeft de havermout een pinda-achtige smaak. Het voordeel van pindakaaspoeder is dat er veel eiwitten in zitten en er zitten niet zoveel vetten in als in gewone pindakaas.

Op de tweede foto heb ik er gebroken lijnzaad aan toegevoegd. Dit geeft de havermout een nootachtige smaak. Een voordeel van lijnzaad is dat het goed voor je stoelgang is. Dus als je last heb van je darmen is lijnzaad een goede en lekkere oplossing.

Ook zitten er soms dagen tussen dat ik geen tijd heb om rustig aan mijn bakje havermout klaar te maken of soms heb ik gewoon zin in iets kouds. Meestal kies ik dan voor een bak kwark met fruit en muesli, crunchy muesli of special flakes.

Hieronder zie je een paar variaties

IMG_9759 IMG_9761 IMG_9913

Hierboven zie je op de eerste 2 foto’s een bakje kwark met eiwitpoeder. (Ik gebruik hier de Micellar Casein Perfection in de smaak Berry Blast. Je kan deze eiwitpoeder kopen bij de body&fit shop) Hier heb ik nog wat bevroren bosvruchten en muesli in gedaan. Op de derde foto zie je een bakje kwark met eiwitpoeder. (Ik gebruik hier de Micellar Casein Perfection in de smaak nutchoco) en hier heb ik nog muesli bij gedaan.

Deze ontbijtjes neem ik meestal als ik een drukke dag heb met werk. Ook neem ik dit vaak als snack in de avond.

IMG_4620 IMG_9945

Hier boven heb ik ook nog twee simpele varieties. Op foto 1 heb ik kwark met rode bessen, special flakes en lijnzaad. En op foto 2 heb ik kwark, appel en special flakes gebruikt. Deze ontbijtjes zijn mijn favoriet op de warme zomerdagen.

Wat eten jullie graag als ontbijt? Laat het me weten onder in de reacties.

Groetjes Tiffany

 

5 gedachten over “Mijn favoriete ontbijtjes

 1. Ik eet ook altijd havermout in de ochtend. Soms ook met chiazaad, wat fruit, maple syrup (soms want is duur :().
  Het liefst eet ik pannenkoekjes, maar dat vind ik vaak teveel gedoe haha

  Geliked door 1 persoon

  1. 60 gram en 500 ml + een kleine appel. Eerst alles zonder de appel 5minuten in de magnetron, dan even roeren en dan nog 1 minuutbin de magnetron. Dan de appel erdoor doen en nog 1 minuut in de magnetron.
   Groetjes Tiff

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s