Food·Recepten

Snelle gezonde pizza

 

Hoewel ik zelf pizza maken echt heel erg leuk vind, heb ik soms echt te weinig tijd om doordeweeks een hele middag in de keuken te staan om een verse en gezonde pizzabodem te maken om die vervolgens meer dan een uur te laten rijzen en dan pas te gaan beleggen. Vroeger pakte ik dan snel een pizza uit de vriezer en gooide die in de oven, maar dat is natuurlijk niet zo gezond. Maar tegenwoordig hebben ze iets nieuws in de winkel. En dat zijn de pizzabodems van Magioni. Natuurlijk was ik hier heel benieuwd naar en ben ik gelijk naar de winkel gegaan om deze te kopen en er natuurlijk een gezonde pizza van te maken.

IngrediëntenBloemkoolpizzaVoedingswaarden1

Tarwebloem, ge­pu­reer­de bloem­kool (39%), gist, wa­ter, rijs­te­meel, kool­zaad­olie, zout, zon­ne­bloem­olie, con­ser­veer­mid­del (E281).

Voedingswaarden

Waarden gelden voor een onbereide bloemkool pizzabodem.

Per 100 gram Per pizza
Energie 928 kJ (222 kcal) 1670 kJ (399 kcal)
Vet 2,6g 4,7g
Waarvan verzadigd 0,4g 0,7g
Koolhydraten 40,7g 73,3g
Waarvan suikers 2,1g 3,8g
Voedingsvezel 2,4g 4,3g
Eiwitten 7,8g 14g
Zout 0,7g 1,3g
Gram groenten 37,2g 67g

Qua ingrediënten en voedingswaarden ben ik heel positief. Er zitten voor een pizzaboden relatief weinig koolhydraten, calorieën en vetten in. Ook is de ingrediëntenlijst niet extreem lang en zitten er geen overbodige ingrediënten in. Ook word ik erg blijf van de 70 gram groente per bodem.

Waar kan je ze kopen

De pizzabodems en belegde pizza’s kan je vinden bij de Albert Heijn (ook in België), Jumbo en PLUS. Ook kan je de pizzabodems online bestellen bij Body & fit shop. Hierbij moet ik wel zeggen dat ze niet in elke supermarkt alle varianten hebben. Helaas heb ik tot nu toe alleen de bloemkoolbodem kunnen bemachtigen.

Prijs

De pizzabodem zijn te koop voor €3,29. Hiervoor krijg je 2 bodems. Het is wat aan de prijzige kant, maar hiervoor krijg je wel 2 gezonde pizzabodems.

De test

Ik heb de pizzaboden eerst besmeerd met tomatenpuree en kruiden en daarop heb ik ham, paprika, champignons, tomaatjes en hüttekäse gedaan

IMG_4388IMG_4389

Mijn mening

Deze pizzabodem ga ik zeker vaker kopen. De bodem is erg luchtig en krokant. Je merkt niet dat er bloemkool inzit, hij smaakt gewoon naar een lekkere pizzabodem. Ik ben erg blij met deze gezonde pizzabodems en ga deze zeker vaker eten.

Heb jij de pizza’s en pizzabodems van Magioni al geprobeerd? Laat mij weten wat jij ervan vond.

Eet smakelijk!

Groetjes Tiffany

2 gedachten over “Snelle gezonde pizza

  1. Leuke review. Ben ook benieuwd naar de bodem! Ga hem zeker eens proberen. Misschien leuk aangezien je zelf van koken houdt zelf zo een bodem te bereiden? Goedkoper en schijnt niet heel lastig te zijn . Vind ik echt wat voor jou!! Leuk om hier op je blog te zeggen. Hou me aanbevolen! Succes

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s