Food·Recepten

Bosvruchten Bavarois

Opzoek naar een heerlijk fruitig dessert? Wil jij ook eens even uitpakken en iedereen versteld laten staan met jouw dessert? Stop dan met zoeken! Want met dit dessert denkt iedereen dat je een topkok bent.

Deze heerlijke bosvruchten bavarois is echt super lekker en ook nog eens makkelijk te maken. Met maar 5 ingrediënten heb jij een top dessert op tafel staan.

Hoe je deze heerlijke bosvruchten bavarois maakt lees je hieronder.

Ingrediënten

  • 500 ml vruchtenpuree (te koop bij groothandels, maar hieronder leg ik je ook uit hoe je het zelf makkelijk kan maken)
  • 500 ml slagroom (ongezoet
  • 10 gram gelatine blaadjes
  • 100 gram suiker of 75 gram erythritol (Greensweetstevia) (kan meer, kan minder. ligt eraan hoe zoet je fruitpuree is.
  • Sap van een citroen

 

Hoe maak je zelf vruchtenpuree?

Koop een zak diepvries bosvruchten (verse mag natuurlijk ook, maar dan wordt het wel erg duur) Doe de bosvruchten in een pan en laat dit een tijd op half hoog vuur ontdooien en iets inkoken tot het fruit van zichzelf al iets een puree wordt. Ga dan met de staafmixer erdoor en klaar is je vruchtenpuree.

Bereiding

Week de gelatine in een kom water en laat dit even staan.  Klop ondertussen de slagroom lobbig (yoghurt dikte) en zet deze ven koel weg. Zet je vruchtenpuree op het vuur en voeg daarbij de suiker en het citroensap toe. Als je vruchtenpuree begint te koken haal je hem van het vuur en voeg je de geweekt gelatineblaadjes toe. Zorg dat je de gelatine blaadjes goed uitknijpt. Laat het vruchtenmengsel iets afkoelen tot lauw warm en pak dan je slagroom er weer bij.

Nu is het tijd om het te mengen. Doe eerst een lepel van de lobbige slagroom bij het vruchtenmengsel en meng dit goed tot de slagroom is opgelost in het vruchten mengsel. Dit noem je “familie maken” Daarna kan je alles bij elkaar doen en spatelen. Het wordt eerst een vloeibaar mengsel, maar wees niet bang, in de koelkast stijft het weer op.

Als alles goed gemengd is kan je de bavarois in glaasjes, kommetjes of gewoon een grote schaal doen. Zet dit voor een paar uur in de koelkast om het op te laten stijven en klaar is je bavarois.

IMG_20190810_153945

Serveer het met een toefje slagroom en wat vers fruit en je hebt een heerlijk dessert op tafel getoverd.

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en tagg @Tiffskitchenx in jouw bericht.

Heel veel bakplezier!

 

 

2 gedachten over “Bosvruchten Bavarois

Plaats een reactie