Food·Recepten

Recept: Vezelrijke broodjes

Een tijdje terug ontving ik een pakketje van De Notenlaer. In dit pakketje zaten een aantal heerlijke bak producten die nog niet kende. Zoals een zak psyllium vezels. Voordat ik hier mee aan de slag kon, moest ik natuurlijk eerst opzoeken wat het precies was en waarvoor ik het kon gebruiken.

Psyllium vezels, ook wel vlozaad genoemd heeft een groot (vocht)bindend vermogen. Hierdoor is het ideaal voor baksel voor wie glutenvrij of vegan wilt bakken. Het advies is om 2-5% psyllium van het meelgewicht te gebruiken. Een eetlepel weegt ongeveer 7 gram.

Bron: https://denotenlaer.nl/psyllium-vezels-vlozaad-terrasana.html

Nu ik weet wat het is, waarvoor het goed is en wat ik ermee kan doen, ben ik de keuken ingedoken. Met deze psyllium vezels heb ik heerlijke broodjes gebakken.

Ingrediënten

  • 1 ei
  • 2 eiwitten
  • 100 gram roomkaas
  • 37 gram psyllium vezels
  • Snuf zout
  • 1 tl bakpoeder

Bereiding

Mix de roomkaas, het zout en met het ei en de eiwitten in een kom.  Zorg dat het een gladde massa wordt.

Mix in een ander schaaltje de psyllium vezels met het bakpoeder. Daarna kan je dit door de roomkaas-mix mengen.

Als alles goed gemengd is doe je het beslag in een ingevette muffin vorm en laat het daarna voor ongeveer 30 tot 40 minuten rusten.

Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. En als het beslag goed gerust heeft, kunnen ze voor ongeveer 30 minuten in de oven. En klaar zijn je vezelrijke broodjes.

 

 

Ga jij dit recept ook maken? Laat het mij weten en ik ben benieuwd wat jij ervan vindt.

Veel Bakplezier!

2 gedachten over “Recept: Vezelrijke broodjes

    1. Dat weet ik zelf niet zeker. Tarwezemelen of haverzemelen, je kan het proberen, maar zelf heb ik dat niet uitgeprobeerd. Sorry

      Like

Plaats een reactie